Lars Meland og SMN1s førjulscup 2019

Årets store begivenhet i IL Fram fotball gikk av stabelen 30. november: Lars Meland og SMN1s førjulsup. I år var det ny rekord i antall lag. Hele 28 lag deltok på cupen! Første avspark var kl 0900 med lagene «Vårins Warriors» og «Nytrø Fanklubb».

Sistnevnte ledet fra sidelinjen av Bjørn Johan Nytrø. Bjørn Johan  håper vi forøvrig å se på banen for A-laget til IL Fram neste sesong. Hvis så skjer, har Bjørn Johan spilt a-lagsfotball i IL Fram i 6 ulike 10-år (70-, 80-, 90-, 2000-, 2010- og 2020-tallet).

Hver kamp varte i 6 min, og dagen forløp fort helt til siste kamp ble spilt ca 1610. Da var det fjorårets vinner «Campala Skenk» som møtte «Pigmights». Begge lag bestående i stor grad av aktive seniorspillere.

Lars har jo som kjent bursdag på denne tida, og omtrent midtveis ble det en liten pause med bursdagssang og gaveoverrekkelse. I år fikk Lars en koffert. Mon tro hvor turen går? Denne cupen er forøvrig en litt spesiell cup hvor alle 28 lag spiller i samme serie – uavhengig om laget består av 8-åringer eller 40-åringer. Dette er mulig fordi alle lag spiller bare 4 kamper hver, og da mot de lagene som er nærmest i alders- og ferdighetsnivå. Det betyr at laget «The Rovers» bestående av G10-spillere spilte kamper mot J10, G9, G11 og J12. Mens laget «Fram fotball og videoutleie» bestående av J15-spillere spilte sine kamper mot Oldgirls/Oldboys, G17, G13 og J14.

Det var lenge laget «Hæla i taket» bestående av en blanding av G9- og J9-spillere som hadde ledelsen i turneringa med sine 3 seire og 1 uavgjort (= 10 poeng). Men laget «Melands Musketerer» bestående av G17-spillere tok over ledelsen med litt bedre målforskjell. Dette til Lars Melands store glede. Som del av sekretariatet skal man naturligvis ikke heie fram noen lag framfor andre, men når lagnavnet var det det var, så måtte vi gjøre et unntak! Dessverre for Meland og Melands Musketerer holdt det ikke til seier. Laget «Pigmights» vant alle sine fire kamper og ble dermed premiert med Bjørn Dæhlie-luer og lunsj-bonger fra Egon.

Vi takker alle som stilte opp som spillere, dommere, støtteapparat, i kiosk og sekretariat, som kioskkunder og heiagjeng. Cupen og kiosksalget er en kjærkommen inntekt til henholdsvis voksenfotballen og barne- og ungdomsfotballen i IL Fram. Allerede nå ser vi fram til neste års cup. Håper på like mange lag neste år!