Minneord om Lars Meland

Med Lars er en trofast og helhjertet Framlegende og æresmedlem gått ut av tiden og han vil bli savnet.

Lars gjorde oss alle til bedre mennesker og bedre lagspillere. Han har lært flere generasjoner spilleglede, respekt, raushet, tilhørighet og konkurranseinstinkt. Lars gjorde at vi som var rundt ham ble bedre utgaver av oss selv. Derfor sitter det mange fra Fram fotball her med fotballtrøyer på for å hedre Lars.

Det startet på skolebussen til Stjørdal. Der fant Lars og Bjørn Johan hverandre. Og dermed var det grobunn for engasjementet for fotball og for Fram.

Lars ble supersupporter og gledesspreder, den mest ekte av dem alle. Han var sterk i trua, foran hver sesong og foran hver kamp! Og han tok med stolthet gjenvalg som manager årlig.

Han tok imot nye spillere med åpne armer og entusiasme. Med fast notatbok med spilleroversikt og full kontroll på scoringer og resultater. Det var imidlertid en gang at han mistet oversikten over boka, det var da Fram spilte mot Namsos på Steinkjer i 2012 og Lars skjønte at Bjarne Brøndbo var i publikum for å se på. Da fikk Bjarne mest oppmerksomhet og det måtte letes etter boken. Heldigvis ble den funnet.

Da Lars, inspirert av Erik Hamren, trener i Rosenborg, kom med dress på kamp satte han standard. Kamp var viktig! Det fikk spillerne med seg. Og Lars kunne være bestemt og tydelig, det er nok ikke en Framspiller som ikke har kjent på at Lars hadde forventning om at alle ga sitt beste når de gikk på banen. Og det var Lars som hadde siste ord i garderoben før match etter trenerne hadde sagt sitt – «Husk gutta, sett balln på sida tå keeper’n».

Samtidig kunne også spillere kjenne seg igjen i de tydelige følelsene som Lars kunne vise både ved seier og tap. Det gjorde det kanskje litt enklere å kjenne på det selv som spiller også.

Det var mye moro, latter og gode opplevelser både på og utenfor banen. Lars hadde god humor og den bidro han med! Og han var like selvfølgelig med på fest som på kamp. Og han var alles venn. Hver gang jeg møtte Per Ravn Omdal var det siste han sa – «også må du hilse Lars».

Men det var en ting det ikke var lov å spøke med – det var at det ble vind og dårlig vær! Da kunne det bli dårlig stemning. En gang, før Bjørn Johan skjønte at han skulle være forsiktig med å si noen ting om været, kom Lars til Bjørn Johan for å se RBK i Champions League. Da Bjørn Johan spurte om Lars hadde sett at det var meldt uvær, så ble Lars litt rar, men så konstaterte han bare at det uværet kom ikke til å komme inn. Og han fikk rett.

Lars Meland cup har blitt en kjær tradisjon der fotballfamilien samles den nærmeste helga til Lars sin fødselsdag 2. desember. Med det kampopplegget som er lagt er det muligheter for alle lag å lykkes og hovedvinner kan gjerne bli 11-åringer i stedet for old-boys. Lars har vært med og aktivt tatt del i arrangementet, styrt tavle og mål og bistått Børge som initiativtaker i det praktiske. Da Lars fylte 50 kunne vi feire med kake og sette ekstra pris på Lars. Lars Meland Cup skal leve videre som den flotte samlingsplassen i Lars sin ånd det er.

Fram fotball er glade for at vi har fått låne Lars av familien i alle disse årene. Lars har vært så viktig for så mange og han har gjennom sitt liv preget mange generasjoner av Fram-ere. Det takker vi dypt og inderlig for.

Det er oppsummert fra Mats Lillebo på Lars sin minneside – Ditt engasjement og din lojalitet er et eksempel for etterfølgelse. Hvil i fred, kamerat!

Vi lyser fred over Lars Meland sitt gode minne.

På vegne av IL Fram,
Eli Arnstad