Lørdag 19. august ble Grasrottrenerkurs del 1 gjennomført på Framnes. IL Fram var arrangørklubb og kurset var fulltegnet.

Lørdag 19. august ble Grasrottrenerkurs del 1 gjennomført på Framnes. IL Fram var arrangørklubb og kurset var fulltegnet.

Dette er det mest populære trenerkurset på lenge i Stjørdalsområdet ifølge NFF, sier Ken Flydalen som har fått kurset i stand. 20 deltakere tok del i praktiske øvelser ute på Framnes og teori inne i klubbhuset, og like mange gutter og jenter fra IL Fram stilte opp for å gi trenerne noe å bryne seg på. Geir Ståle Johnsen fra Lånke IL og Terje Hilanmo fra Remyra ledet kurset.

Artig med ekstra fotballtrening

Olav, Jakob, Johan og Even synes det er fint med ekstra fotballtrening. Det har vært god trening, synes de alle fire, og det er artig å prøve nye øvelser. Håkon og Andreas tok seg en velfortjent matbit på trappa mens trenerne ble kurset inne i klubbhuset. Påfyll av mat og drikke må man ha for å løpe etter ballen i den steikende augustsola denne lørdagen.

Grasrottrenerkurs

Grasrottrenerkurset består av fire deler. Det er del 1 som arrangeres i dag og neste lørdag, sier Ken Flydalen. Flydalen er aktiv spiller på IL Fram sitt A-lag og er også leder for Allidretten i IL Fram. Del 2 skal også arrangeres her på Framnes, mens del 3 og 4 vil bli arrangert på Tangmoen. De fire kursene har fokus på fire ulike aldersgrupper, og totalt utgjør kursene 60-65 timer med blandet teori, praksis og e-læring.

Forskjell på voksen og barn

Magnus Ivarson, Steinar Røkke og Tommy Kvaal deltar på kurset og er alle trenere i Tangmoen. Vi er alle trenere for barn i aldersgruppen som kurset dreier seg om. Det er fint å få faglig påfyll som trener er de samstemte i.

Ole Petter Meland deltar også på kurset. De som har fulgt med på voksenfotballen i Stjørdal har fått med seg at han har trenererfaring fra nest-øverste nivå i norsk fotball, som trener for Stjørdals-Blink i OBOS-ligaen.

Hva er motivasjonen din for å delta på NFF sitt grasrottrenerkurs? – Det er stor forskjell på å trene barn og profesjonelle voksne. Nå er jeg trener for barn, og jeg håper kurset kan hjelpe meg til å kunne legge opp til best mulig treninger i barnefotballen.